Snyggast


Tjolahopp

Jobb. Träning. Mat. Bad.

Lite choklad på det och dagen är fullbordad.

Sundby gård

Jag hade stängt av datorn men sen kände jag det. Skrivsuget.

Äta lunch ute på ett fint ställe händer inte ofta. Sandys är som bekant stora favoriten. Idag var jag och mamma bjudna på lunch av morfar. En födelsedagspresent kan man säga. Det var trevligt. God mat hade de också och jag lyckades motstå efterrätt. Nu låter jag som en sådan människa som jag inte vill vara. En tråkig-nyttig-överdriven människa. Det är jag inte. Men sötsaker varje dag är inte bra. Jag satsar på varannan.

Har dessutom köpt nya träningsskor. För att späda på er tro om att jag ska bli träningsfreak. Jaja. Jag tror i alla fall att de blir superbra.

Lite SATC nu sen är jag klar för att sova.

Förresten. Jag kanske vill vara träningstjej..


Beach 09

Måste berätta om min eftermiddag på gymmet. Det var inte meningen att jag skulle jobba idag. Men det är svårt att säga nej till ett så bekvämt pass som 8-15. Dessutom har jag för länge sen att januarilönen ska bli fantasiskt bra. Hur som helst hade jag en gyminstruktör bokad till 15.30. Vem som helst kan förstå att det kunde bli tajt. Jag frågar snällt om jag kan gå 5 minuter tidigare för att hinna med bussen. Jag fick ett ja men missade den ändå. Jävla skit. Så jag börjar gå. Är så otroligt arg och har ingen att skylla på. Glad att jag satt på mig träningskläderna på jobbet så jag inte svettar ner mina vanliga när jag småspringer. Jag hinner precis i tid. Skyndar mig in på toaletten för hann ju såklart inte kissa innan jag gick från jobbet. Så halvvarm och alldeles blöt om händerna hälsar jag på instruktören. Johan. Jag hade föreställt mig ett äldre friskisorginal. Men denna Johan var varken 55 eller en typsik friskismänniska. Han var nog snarare 22 och väldigt charmig. Tihi. Nej men kanske inte jättesnygg egentligen. Men jag smälter för brunt lockigt hår och ett leende. Känns det igen? Han fick mig i alla fall att inte känna mig det minsta obekväm utan vi körde på. Nu har jag härmed fått mitt första egna gymprogram! Känns fantastiskt om jag får säga det själv.

Malin och jag är taggade som få.

Dinner

Middagen som gjorde mitt födelsedagsfirande fullständigt.

Jag tänkte på Evve och Mimmi som helt otroligt nog blev rånade på vägen. På Klenavägen! Annars var kvällen hur bra som helst.

Bara vara med dem jag gillar allra mest helt enkelt.


Justin och Madonna

Vi sitter i vardagsrummet. Magen är full av fläskfilé, vin och cider. Jag mår bra. Festen är slut. Kristina, Axi och jag ska krypa ner i mammas och pappas renbäddade säng.

Tack. Jag säger bara tack.

Mina vänner har nästan somnat i soffan ser jag nu. Eller inte nästan, de har somnat. Så snart jag också säga godnatt.


Liten blev stor

Idag gjorde jag min debut. Jag var på systemet.

Som ett ivrigt barn i en leksaksaffär gick jag omkring och klämde och läste. La i korgen. La tillbaka. Hade svårt att bestämma mig. Ögonen tindrade när jag tittade på de fyllda hyllorna. Flaskor som jag får köpa. Gå fram till kassan och stolt lägga fram lägget. Ett speciellt ögonblick ska jag säga.

De senaste dagarna har varit fyllda av noggrannt planerade saker. Handla. Shoppa. Träna. Städa. Fixa. Baka. Laga mat. Jag rakade till och med benen idag för att jag inte kommer ge mig själv tid till att göra det imorgon. Innan jag går och lägger mig ska jag måla naglarna. En fullspeckad vecka var det ja. Jag sa att jag gillade det. Men lite mindre jobb skulle ju inte skadat så här i efterhand.

Men det var lön idag och det gillar jag. Även fast det var den minsta sen i somras. Fy för obetald semester. Så det är bara att slita på.

Juste lägga över musik skulle jag också göra ja. Sen ska jag sova.

Tack för idag.


Äntligen julklappslunch

Ni ska bara veta vilket fint halsband jag fick idag. Ovärderlig present. Av Axi såklart. Hon är den bästa jag vet.

När jag vaknade i morse trodde jag att jag skulle bli magsjuk. Hela magen var upp och ner. Jag hann tänka att jag inte skulle få träffa två av mina bästa vänner idag. Att jag dessutom skulle behöva ställa in min middag. Det sista kanske var lite överdrivet. Men efter några timmars extra sömn var jag tillbaka och magen lugn så skyndade jag mig till bussen, som jag såklart missade men jag kom till stan i tid ändå.

Det blev lunchbuffé med sushi och kinamat på Kungsgatan. Sen en hel eftermiddag med shopping med Axi. Plötsligt kändes tiden vi varit isär som ingenting. Visst är hon brun. Men inget annat har förändrats.

Underbar

Min födelsedagskväll kunde inte bli bättre än den blev. Jag och ni på ett mysigt ställe på söder. Nu finns det äntligen seriösa planer på att besöka det där Hemsedal. Längtar redan.



Three is a magic number.

20 januari

Idag är det min dag.

Ska alldeles snart äta middag med familjen och sen åka in till stan och dricka vin med Sara och Kristina.

Vilken toppen födelsedag!


Tomorrow is the day

Sista dagen som tonåring. Imorgon är den stora dagen. Med blandade känslor i kroppen tänkte jag gå och lägga mig nu. 

Så efter det ska jag sluta med det här ålderstjatet som har präglat snart för många inlägg.


Det är fantastiskt

För första gången på väääldigt länge pratade jag med Sara på telefon utan att det kostar skjortan. För hon är nämligen hemma igen! Precis lagom för att kunna fira min födelsedag.

Dessutom är det bara timmar kvar till Axi kommer hem. Också lagom till jag fyller år.

De bästa födelsedagspresenterna.

SATC är tillbaka

Pratade med Kristina tidigare ikväll. Det liksom bubblade i telefonen. Som om vi inte setts på hur länge sen som helst när vi i själva verket jobbade tillsammans i tisdags.

Jag har precis insett att jag har en fullproppad vecka framför mig. Inte en vecka fylld med plugg och prov som för ett halvår sedan utan bara med bra saker. Jag blir glad bara jag tänker på det. Längtar.

Igår tog jag ner dvd:n från vinden så nu har jag äntligen börjat utnyttja min fina Sex and the city box. Jag ska stänga av datorn så jag hinner mer något (några) avsnitt innan jag måste sova.

Skulle vilja jogga imorgon förmiddag.

Släktkalas

Jag gick upp först hemma i morse. Händer inte varje dag. Sista lagret på cheesecaken skulle jag göra så det hann stelna. Sen var jag iväg till gymmet. Skitroligt faktiskt. Är så glad över min nya träningskompis! Hem snabbt och duscha och garnera tårtan. Riktigt bra blev det.

Sen fylldes huset snabbt av alla småkusinerna. Mysigt. Mamma hade bakat både bullar, sockerkaka och drömmar så mätta blev vi. För huvudpunkten var ju ändå våra två fina tårtor. Massa ljus var det också, Jakob och jag gjorde vårt bästa och blåste ut allihop.

En tid har jag känt att pappa gärna pushar lite för att jag ska flytta hemifrån. Efter dagens födelsedagspresenter så har jag förstått att hela släkten har hakat på. Bara vuxenpresenter! Men jag blev superglad!


Grattis lillebror

Idag fyller Jakob 11 år. Måste säga att han är ganska stor. Så stor att det nu är roligt att åka in till stan med honom eller titta på film och äta popcorn en lördagkväll. Fast minstingen kommer han ju alltid vara.

Så vid sju i morse var jag uppe och sjöng "ja må han leva". Sen gick jag tillbaka till sängen, såg lite på morgon tv och somnade om igen.

Tre timmar senare vaknar jag lite mer utvilad.

Idag måste det bli en fixar dag. Jag ska städa och baka cheesecake till imorgon då det blir släktkalas. Hittade ett recept på halloncheesecake med choklad och jag hoppas att min kan bli lika fin som den på bilden.


Hur gammal vill man vara?

Det här med att bli stor. Är det inte konstigt. Är man någonsin nöjd med hur gammal man är? När man är liten vill man bli stor och när man är gammal önskar man att man var några år yngre.

Allt handlar egentligen om min åldersnoja. Fast jag kan inte riktigt bestämma mig om jag vill tillbaka lite i tiden eller inte. Jag vill det för jag inbillar mig att allt var lättare. Nu kan jag känna att "17 var allt en bra ålder". Men när jag tänker en extra gång så är det kanske bara så att jag tycker det nu. Inte att det verkligen var så då.

Att önska att jag var lite vuxnare känns inte helt främmade. Att jag bodde i min egen lägenhet , pluggade psykologi och träffade välldens snyggaste kille känns lockande att se som min vardag. Fast ändå inte riktigt än. Jag vill ju inte missa det som kommer mellan att vara halvvild 17-åring och stabil 24-åring.

Ni ser. Jag vill inte vara liten, men ännu är jag inte beredd att bli vuxen. Mitt emellan. Det är kanske är just där jag är som jag vill vara. Varför är jag då inte nöjd?

Jag vet svaret. Att man kan utnyttja tiden bättre. Att det finns så otroligt mycket man kan göra. Som jag vill göra. Men inte gör. Därför har jag ont i magen för att bli gammal. Jag vill uppleva mycket så ja kan tänka tillbaka på det sen. För jag vet att allt uppskattas i efterhand.

Det är nu livet ska levas. Saker ska upplevas. Jag måste börja.

Mardröm

Maja ramlade från bryggan. Jag hoppade efter. Jag hittade henne aldrig.

Jag vaknade av att tårarna rann.

7 dagar

Kom på att nu är det bara 1 vecka kvar till jag fyller 20!!


Time flies.


Hej

Har precis varit på friskis med Malin och alla pensionärer som också är lediga mitt på dagen. Härligt var det hur som helst! Ätit lite mat har jag också gjort. Fast jag gillar inte att vi börjat handla över nätet. Mor och far tycker det är supersmidigt men av någon anledning har det resulterat i att vi alltid har mycket mindre mat hemma. Ekonomiskt låter det men allt är ju dyrare så det tar ut varndra.

Nu ska jag iväg en stund till centrum. Uträtta lite ärenden och kika på en jacka jag har spanat in. Sen blir det stängning på jobbet.

I'm superman

Äntligen är kläderna på. Paketet har jag också lyckats slå in så nu ska jag bara ta vinflaskan och sätta på mig ytterkläderna för att bege mig!


Lördagförmiddag

Nu ska jag iväg till Farsta. Måste fixa lite med min outfit till ikväll. Jag ska nämligen på inflyttningsfest slash 21-årskalas med superhjältetema, känn på det ni!

Hur jag kommer se ut kanske ni kan få se senare idag. Just nu har jag lite panik för att inget är klart!

See ya!

Jag vill ha

Det finns alltid hål att fylla i garderoben. Mina vinterkläder är bra mycket färre än mina vår och sommarkläder. Kanske för att det är så mycket tråkigare att gå på stan i mörkret än lättklädd i solen. Hur som helst så är den mer bristfällig än på länge. Inför våren ska jag minsann vara mer förberedd. Några av alla saker som jag bara måste ha är;

  • Jeans - sugen på ett par Nudie
  • Chinos - ett par klassiskt beiga
  • Sneakers - vita med guld är drömskorna
  • Kort vårjacka - kanske en annan färg än svart? 
  • Zip crew - addidas gillar jag
  • Jeansshorts och/eller jeanskjol - supersnyggt både på stranden och kvällen
  • T-shirtar och linnen - behövs väl alltid uppdateras!!

Om jag lyckas få allt det här i min ägo skulle jag bli gladare än glad. Så ska det bli :)


Jag har klippt mig!

Äntligen har jag hittat en frisör som faktiskt kan säga vad hon tycker att jag borde göra med mitt hår. Inte en som är precis lika feg som jag. Nej nu är det slut med att det ska gå flera månader mellan jag klipper mig. Inget mer komma hem och vara missnöjd.

Det var en befrielse att se hårtestarna ramla ner i mitt knä. Nu kanske jag är mogen att göra lite slingor.

Någon gång i framtiden ska jag våga klippa mig kort.


Väntar och väntar och väntar

Skype är installerat. Headsetet är fixat. Nu saknas bara Sara.

Var är du?


Solen skiner

Jag har varit ute och sprungit, duschat, ätit frukost och nu sminkat mig. Allt det innan 11 på förmiddagen. Det känns bra. Lite kläder på sen är jag fit for fight att åka till jobbet.

Det är en speciell känsla när man tar tag i sig själv. Skitsvårt! Men sen efteråt kan man ju inte låta bli att känna sig nöjd. Springa är verkligen inte min favorit men kan det inte vara värt en halvtimmes plåga för att sen känna sig pigg och glad? Jag skulle svara ja. Friskis är ju roligare men kräver lite mer planering och även om jag planerar passar det aldrig. Fast jag har kommit på att det som är allra roligast är att simma. Skrattretande på ett sätt när jag för ett halvår sedan verkligen tyckte det var en pina. Men samtigt kanske det inte är så konstigt, jag har ju ändå gjort det hela mitt liv. Helt klart värt att fundera mer på.



Fast en comeback i tävlingbassängen blir det inte nu. Antagligen aldrig.

Så nu passar det

Igår var det inte många som släpade sig iväg till Maxi för att handla ska jag säga. Men jag var där. Släpade fötterna efter mig med ett leende på läpparna. Men idag ni, då var för sjutton varenda kotte där. Visst överdriver jag. Kan inte alls jämföras med julveckan. Inte heller med dagen innan nyår. Men sjukt med folk var det i alla fall.

Det råder fortfarande tvivel om hurvida det räknades som lördag idag eller inte. Om det gör det ska jag skratta mig lycklig. Då ska jag inte bry  mig om att mitt huvud inte känns inte lika dant när jag kom vid ett som när jag gick vid halv elva.

Imorgon är det trettondagsafton. Då är det med 100% säkerhet 100% ob hela dagen. Det tackar jag för.

Efter att ha skrivit det här otroligt oviktiga inlägget ska jag ta och borsta tänderna, tvätta bort sminket och krypa ner i min säng.

Tror allt att jag håller på att bli förkyld.

HM

Jag blev helt lyrisk när hm katalogen damp ner i brevlådan. Så nu har jag gjort mitt första beställning! Lyckokänslan finns nu i magen.

Kunde inte låta bli att sno outfiten med de gula jeansen och de vita tygskorna. Bikinin får åka på i slutet av sommaren när jag förthoppningvis är lagom solbränd. Blekfet och sen en gul bikini? Skulle inte tro det. Det var det där med att träna jag borde ta tag i igen också.. 



Ett par bruna shorts för 98kr var ju som hittat och funkar till det mesta. Inte ett plagg över 200!! Jag säger ju att hm är grymt! Sjalar gillar jag och en randig har jag inte så den fick det bli också.



Som sagt. Första beställningen. Det finns stor risk (chans!) att det blir fler.


A wonderful night

Nyårsafton är ett fenomen. Kan vara överskattat. Kan vara den galnaste kvällen på året. Det finns snedsteg som kan förstöra en kväll som kunde blivit perfekt. Det är farligt att lämna en trevlig middag för tidigt. Att tillbringa tid i olika färdmedel är heller inte att rekomendera. Att inte komma ihåg hur man kom hem bör undvikas. Vakna upp med en klump i magen, nej tack.

Min förhoppning var att undvika fällorna. Jag lyckades. En riktigt bra kväll. Visst lite småmissar men herregud. Jag fick både en supermysig middag med trevligt sällskap, ett perfekt 12-slag och sen återse välkända ansikten på annan plats. Kvällen (natten) avslutades med en kall men uppfriskande promenad i på tok för lite kläder och sen fick jag krypa ner i en lånad varm säng.

Det fanns några jag saknade. Axi i Mexico. Sara i Norge. Matilda inne i stan.

Men jag fick vara med en utav mina favoriter.



Kärlek.

Snart ska jag vända tillbaka dygnet lite

Flera bra dagar i rad. Imorgon ska det bli en till. Först måste jag sova. Klockan åtta ska jag le mot alla kunder.

Mitt 2008

        
           

RSS 2.0